ПП Продължаваме промяната“ е обезпокоена от последните действия на служебното правителство,

...
ПП Продължаваме промяната“ е обезпокоена от последните действия на служебното правителство,
Коментари Харесай

Продължаваме промяната“: Недопустимо е България да се хвърля обратно в хватката на зависимост при доставките на ядрено гориво

ПП " Продължаваме промяната “ е обезпокоена от последните дейности на служебното държавно управление, които заплашват енергийната сигурност и самостоятелност на България

Управляващите анулираха решение на кабинета Петков от 13 юли 2022 година, обвързвано с доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ". Така, в цялостно несъгласие с причините за обезпечаване на конкурентна среда, служебното държавно управление на практика стопира достъпа на българската АЕЦ до различното гориво и слага страната според от обичайния снабдител ТВЕЛ /Руска федерация/, оповестяват от пресцентъра на партията.

Припомняме, че гориво за реакторите, които се употребяват в АЕЦ " Козлодуй ", създават и две европейски компании - Уестингхаус /Швеция/ и Фраматом /Франция/.

България може да изпита следствията от анулацията на решението на кабинета Петков в идващите 2 години, когато запасите от нуклеарно гориво за АЕЦ ще бъдат изчерпани.

Обезпокоени сме, че откакто доста други страни от Европейски Съюз към този момент сполучливо диверсифицираха енергийните си доставки макар войната в Украйна, а кабинетът на Политическа партия направи решителните стъпки към газова самостоятелност на България, следващата " проверка " хвърля страната в нова взаимозависимост, този път в нуклеарната енергетика.

Призоваваме служебното държавно управление да не подхваща дейности, които ще оставят тежко завещание от проблеми на идващия постоянен кабинет в толкоз значим бранш за стопанската система и националната сигурност на България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР